Повече от 1400  робота почистват пясъка от една от най-големите

...
Повече от 1400  робота почистват пясъка от една от най-големите
Коментари Харесай

Над 1400 робота чистят от пясък слънчевата електроцентрала Noor Abu Dhabi

Повече от 1400  робота почистват пясъка от една от най-големите слънчеви електроцентрали в света Noor Abu Dhabi, която се намира в пустинята в североизточната част на емирството Абу Даби в ОАЕ. Това заяви Абдула Ал Каюми, основен изпълнителен шеф на Sweihan PV Power Company, която има и ръководи централата.

„ Noor Abu Dhabi беше най-голямата фотоволтаична централа, издигната на един стадий и по един контракт “, сподели той пред публицисти. „ Съоръжението се намира в стратегически значимия град Сувайхан. Ако погледнете топлинната карта на ОАЕ, Сувайхан е в регион с високи равнища на слънчево лъчение, което го прави най-подходящ за сходни вложения “, сподели основният изпълнителен шеф на Sweihan PV Power Company. „ Когато започнахме да планираме плана, замърсяването на слънчевите панели беше един от най-големите проблеми при потреблението на такава технология в средата на пустинята “, описа Ал Каюми.

Той посочи, че това се дължи на типичните за този район пясъчни стихии и неналичието на задоволително вода, което значи, че почистването на слънчевите панели с вода не би било стопански преференциално. " Ето за какво въведохме система за химическо почистване. Имаме повече от 1400 роботизирани системи, които почистват 3,3 милиона панела два пъти дневно ", добави изпълнителният шеф на Sweihan PV Power Company. Както се споделя в презентацията на оборудването, слънчевите панели се почистват от 1430 робота. „ Ако изчислите дистанцията, което един почистващ робот изминава всеки ден, с цел да почисти 3 милиона панела, то излиза почти 1600 км “, добави ал-Каюми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР